joi, 6 ianuarie 2011 | By: Roxana Vintila

Povestile Bucatariei Romanesti, volumul al 3-lea

 Afla istoria celor mai savuroase "retete de colectie" si din volumul al III-lea al "Povestilor de Bucatarie" dedicat Transilivaniei vestite...
Volumul al III-lea din Colectia "Povestile Bucatariei Romanesti" te poarta prin “Ardealul slaninii cel gustos” (cum isi “alinta” Radu Anton Roman tinutul de bastina). Stia tot despre mancarurile ardelenesti, de la galustele grase in foi de varza (un fel de sarmale enorme, rascroite dupa mintea ardeleanului) la fripturi numite dupa toponimic (de Turda, de pe Somes, de Cluj) ori pana la placintele pe piatra ale locuitorilor din Apuseni si din }inutul Padurenilor.
Acestea toate le veti regasi in amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate dupa gustul si limba unui ardelean sadea. Luati, dar, brisca si taiati o bucata de slanina, numai buna de alaturat paharelului de palinca. Va asteapta o carte de retete colosale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu