Bucatarul se dezbraca... de secrete
06 Noiembrie 2009
Nu trebuie sa fii vegetarian pentru ca legumele sa devina irezistibile. Chiar si un amator de fripturi impanate, va aprecia gustul preparatelor cu legume pregatite in stilul natural si deloc sofisticat al lui Jamie Oliver.
Noul trend gastronomic impune folosirea ingredientelor naturale, proaspete, asupra carora nu s-a intervenit stimulandu-le proprietatile. Cu cat drumul din gradini si pana in bucatarii se scurteaza, cu atat legumele sunt mai savuroase si mai pline de surprize. Jamie Oliver propune chiar ca orasele sa capete o noua functie, una “metabolica”, in care straturile cu ierburi aromate, pentru inceput, sa se mute direct in ... bucatarii. Rozmarinul, cimbrul sau oregano pot fi plantate in ghivece improvizate. Legumele uscate le pot inlocui in afara sezonului pe cele proaspete, daca au fost cultivate pe un sol bun, au fost culese exact atunci cand le-a venit timpul si au fost uscate repede astfel incat sa-si conserve calitatile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu