vineri, 7 ianuarie 2011 | By: Roxana Vintila

Jamie Oliver, Volum 1


Bucatarul se dezbraca... de secrete
16 Octombrie 2009

Indiferent daca tocmai ati inceput sa gatiti sau sunteti un bucatar experimentat, cartea “Bucatarul se dezbraca… de secrete”, volumul 1, este un dar pentru fiecare. In cele trei capitole: “Ierburi si mirodenii”, “Supe”, “Salate si dressinguri”, Jamie ne propune retete sanatoase, la indemana oricui.  Indiferent daca tocmai ati inceput sa gatiti sau sunteti un bucatar experimentat, cartea “Bucatarul se dezbraca… de secrete”, volumul 1, este un dar pentru fiecare. In cele trei capitole: “Ierburi si mirodenii”, “Supe”, “Salate si dressinguri”, Jamie ne propune retete sanatoase, la indemana oricui.  Despre ierburi, bucatarul spune ca sunt un element obligatoriu. “Sunt extrem de usor de cultivat, nu conteaza daca locuiti la oras sau la tara, daca sunteti bogat sau sarac…Pur si simplu semanati-le in gradina, intr-un ghiveci sau intr-o galeata. Trebuie sa cultivati rozmarin, cimbru, salvie si dafin…menta, oregano si maghiran”. Secretul supelor consta in ingredientele folosite, crede Jamie. “O supa buna poate fi preparata si pusa intr-un bol in cateva minute. Pur si simplu calesti niste legume parfumate, adaugi o aroma suplimentara si putina zeama de carne si gata. Apoi trebuie sa te decizi cum vrei sa fie supa: groasa si densa sau pasata, ca mancarea pentru copii. Pentru variatie puteti adauga putina smantana sau cateva crutoane. Partea buna este ca puteti prepara o supa din aproape orice si, cu putina imaginatie, pot fi delicioase”, ne asigura Jamie.
Pentru salate, maiestria consta in capacitatea de a transforma niste legume plicticoase ca morcovii, telina, feniculul si ardeii intr-un preparat genial, cu ajutorul condimentelor. Jamie crede ca si niste ingrediente mai putin comune, ca anghinarele, dovleceii sau dovleacul, pot alcatui salate savuroase atunci cand sunt taiate felii foarte subtiri. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu