22 februarie 2011
Cel de-al treilea volum al colectiei cuprinde informatii despre atacul cerebral, bolile gingiilor, bolile cardiace si despre bronsita. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la \ndemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, masajul etc. Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate \n cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi \n partea a cincea a cartii. |n partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor \n prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc. Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla \n ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros \n combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare \n general, si acidul folic, esential \n producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale, am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate \n cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente \n acest volum. Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu \nseamna deloc a renunta la placerea gustului: realizate din alimentele ce trebuie consumate \n mod preponderent \n caz de probleme vasculare, afectiuni ale gingiilor, boli cardiace ori bronsita, retetele sunt originale si apetisante, nesugerand catusi de putin ideea de „regim“.
Cel de-al treilea volum al colectiei cuprinde informatii despre atacul cerebral, bolile gingiilor, bolile cardiace si despre bronsita. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la \ndemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, masajul etc. Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate \n cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi \n partea a cincea a cartii. |n partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor \n prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc. Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla \n ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime. Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros \n combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare \n general, si acidul folic, esential \n producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment. In sectiunea rezervata plantelor medicinale, am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate \n cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente \n acest volum. Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu \nseamna deloc a renunta la placerea gustului: realizate din alimentele ce trebuie consumate \n mod preponderent \n caz de probleme vasculare, afectiuni ale gingiilor, boli cardiace ori bronsita, retetele sunt originale si apetisante, nesugerand catusi de putin ideea de „regim“.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu