joi, 6 ianuarie 2011 | By: Roxana Vintila

Povestile Bucatariei Romanesti


Din 16 iulie 2010, Jurnalul National ti-a adus “Povestile Bucatariei Romanesti”. 7 volume care descriu istoria bucatelor neamului nostru scrisa de Radu Anton! 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa!

Jurnalul National ti-a adus o colectie reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai, in biblioteca si in bucataria ta, “Retete de colectie”. O noua serie de carti exceptionale, marca Jurnalul National! Noutatea acestui proiect consta, pe de-o parte, in faptul ca aduce texte mai putin cunoscute ale lui Radu Anton Roman, iar pe de alta parte, contine si marturiile prietenilor de suflet ai lui Radu Anton Roman... Andrei Plesu, Cristian Tabara, Mihai Oroveanu, care vin cu povestiri despre marele gurmand roman si cu retete speciale. De asemenea, in editia scoasa de Jurnalul National, veti gasi imagini speciale cu Radu Anton Roman si fotografii etnografice, precum si imagini ale retetelor fotografiate in atmosfera speciala a Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” si a Muzeului Taranului Roman.
Porneste in calatoria ta culinara: Dobrogea si Campia Romana (volumul I), Muntenia, Oltenia si Banatul (volumul II), Ardealul (volumul III), Bucovina, Moldova si Basarabia (volumul IV), Delta Dunarii, stanele Romaniei, aromanii si secuii (volumul V), De la post la sarbatorile campenesti (volumul VI), Sarbatori crestine la romani (volumul VII). Spor la gatit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu